Pearl tretman

Pearl tretman

 

Šta je Pearl tretman?

Pearl je inovativni postupak laserskog podmlađivanja kože, kojim uklanjamo nepravilnosti nastale starenjem, oštećenja izazvana sunčanjem, ožiljke i bore. Nakon ovog tretmana, neophodan je kraći oporavak, o čemu će vas detaljno obavestiti vaš doktor.

 

Kako funkcioniše Pearl laser?

Laser deluje na površinske slojeve kože, nežno ih uklanjajući i stvarajući prirodni zaštitni sloj. Istovremeno, delovanjem topline na dublje slojeve kože, podstiče se stvaranje novog kolagena, popunjavaju se bore i ispravljaju ožiljci, što osigurava dugotrajan efekat tretmana.

 

Koliko traje oporavak nakon  tretmana Pearl laserom

Vreme oporavka je individualno i traje od 4 do 7 dana, a uz adekvatnu zaštitu, možete da obavljate sve svoje uobičajene aktivnosti. Istina je da u tom periodu najverovatnije nećete želeti da prisustvujete važnim društvenim događanjima, jer će vam lice biti jarko ružičasto ili crveno.

 

Šta osećam tokom postupka  Pearl laserom?

Tokom tretmana pacijent oseća lagano peckanje. Na zamišljenoj skali bola od 1 do 10, najveći broj pacijenata izveštava o osećaju bola između drugog i trećeg stepena. Za svaki slučaj, upotrebljava se lokalna anestezija kombinovana sa intravenskom sedacijom.

 

Kada ću videti rezultate? Kada ću  moći ponovo da se šminkam?

Prvi rezultati su vidljivi nakon tri do pet dana, kada se zaštitni površinski sloj oljušti i otkrije sjajnu i zdravu kožu. Nakon toga, možete ponovo da koristite šminku.

 

Postoje li ograničenja za moje dnevne  aktivnosti nakon Pearl postupka?

Neposredno nakon tretmana, vaša koža će izgledati kao da je izgorela posle sunčanja. Tokom nekoliko sledećih dana biće potrebno da na lice nanosite preporučene zaštitne kreme i da se ne izlažete suncu.

 

Koliko se tretmana preporučuje?

U zavisnosti od stanja vaše kože, potreban je jedan ili maksimalno tri uzastopna tretmana. Najmanji preporučeni razmak između njih je 4 nedelje ili više ukoliko prvo želite da vidite pune efekte prethodnog tretmana.

 

Može li Pearl da bude deo  kombinovane terapije?

Da, Pearl daje dobre rezultate u kombinaciji sa Titan tretmanom. U našoj bolnici možete da kombinujete Pearl sa tretmanima botoksom, hijaluronskom kiselinom ili hirurškim intervencijama.

 

Kakav je Pearl u poređenju sa   drugim laserskim postupcima?

Cutera Pearl laser je inovativno tehnološko rešenje zasnovano na principima erbijum i CO2 lasera. Efikasno deluje na pojedine strukture kože uz smanjenu mogućnost neželjenih pojava i skraćen period oporavka, zahvaljujući stvaranju prirodnog zaštitnog sloja mladog epidermisa.

 

Ko je kandidat za Pearl tretman?

Idealni kandidati su pacijenti svetle ili srednje tamne puti, oni sa oštećenjima kože od sunca i pacijenti sa ožiljcima ili borama.

 

Pearl laser?

Proizveden najnovijom tehnologijom, ovaj laser je najbolji izbor za obnavljanje kože, tretiranje plitkih i dubokih bora na licu i vratu, ožiljaka i pigmentacija nastalih delovanjem sunca.