Isticanje obraza implantom

Isticanje obraza implantom

(Malarno povećanje)
Lepo formiran obraz istaknutih jagodica je oduvek bio jedna od karakteristika fizicke lepote. Do nedavno, jedini način da stvorite prividno naglašene jagodice je bilo isticanje putem sminkanja. Često, šminka nije u stanju da zameni ono što je prirodno stvoren oblik.

Danas, zahvaljujući savremenoj tehnologiji, stvorena je impresivna tehnika povecanja obraza putem obraznog implanta, dajući pacijentima mogućnost da istaknu jagodice, a zadrže prirodan izgled. Najbolji kandidati za ovu intervenciju su osobe sa izduzenim, uzanim licem, ili okruglog lica i ravnih obraza. Takođe, ova intervencija se koristi i kod pacijenata sa urođenim asimetrijama i deformitetima lica. Može se izvoditi samostalno, ili kao objedinjena procedura sa još nekom od hirurskih intervencija lica kao sto su blefaroplastika (hirurgija kapaka) ili fejsliftingom.

Pre intervencije

Pre nego što se pristupi hirurgiji, uzima se kompletna medicinska istorija pacijenta da bi se stekao uvid u njegovo zdravstveno stanje, zatim se rade detaljna ispitivanja. Lekar daje pacijentu sve informacije o načinu na koji će se izvesti procedura, o anesteziji koja će se koristiti i o realnim rezultatima intervencije. Porazgovarajte sa Vašim lekarom i o mogućim rizicima i komplikacijama. Pre i posle intervencije, radi upoređenja, prave se fotografije.

Preoperativne preporuke mogu uključivati prestanak uzimanja određenih lekova kao što je aspirin, radi smanjenja rizika od prekomernog krvarenja, kao i prekid unosa hormonske terapije uz konsultaciju Vašeg lekara. Takođe, mogu vam savetovati uzimanje antibiotika radi prevencije infekcije,kao i preoperativno i postoperativno uzimanje vitamina C (1000mg dnevno) radi dobrog oporavka(posavetujte se sa hirurgom u vezi doze). Preporučuje se smanjenje ili prestanak pušenja dve do četiri nedelje pre operacije i dve nedelje posle operacije.

Neposredno pre intervencije,iscrtavaju se markerom oblasti koje će se tretirati.

Intervencija

Malarno povecanje se moze izvoditi pod lokalnom anestezijom sa intravenskom sedacijom, ili pod opstom endotrahealnom anestezijom. Radi opustenosti pacijenta moze se izvršiti premedikacija.  Procedura počinje pravljenjem reza na donjem očnom kapku odmah ispod trepavica ili, jos češće, sa unutrašnje strane obraza, između obraza i desni. Pravi se džep između tkiva i jagodične kosti i ubacuje se mali implant trouglastog oblika. Implant može biti silikonski ili od nekog drugog materijala. Rez se zatvara vrlo finim šavom.

Posle intervencije

Konci se skidaju tokom prve nedelje. Bolovi koji se mogu javiti vezano za ovu intervenciju su blagi do umereni i mogu se otkloniti oralnim medikamentima koje ce Vam prepisati Vas lekar.

Posle ove intervencije, očekivana je otečenost i modrice u tretiranoj oblasti. Otečenost se može smanjiti držanjem glave u pridignutom polozaju dok se odmarate i upotrebom hladnih kompresa. U periodu od sedam do deset dana javljaju se teškoće pri žvakanju koje postepeno nestaju. Takođe prvih dana je otežano pranje zuba.

Ožiljci od ove intervencije vremenom iščezavaju, i vrlo brzo su neprimetni s obzirom na njihovu lokaciju.

Pacijent se otpušta kući već narednog dana uz instrukcije lekara o eventualnom ograničenju aktivnosti.

 

IMPLANTACIJA  OBRAZA

  1. Krvna slika
  2. Sedimentacija eritrocita, Fe, glukoza, urea, K, Na, AST, ALT
  3. Krvna grupa
  4. Vreme krvavljenja i koagulacije
  5. Kardiološki pregled
  6. Rentgen lica
  7. Rentgen pluća