Biostimulacija plazmom

BIOSTIMULACIJA PLAZMOM

 

U borbi za zaustavljanje starosti i podmladjivanje kože pre nekoliko godina u svetu je počeo da se primenjuje tretman sa krvnom plazmom.Plazma se koristi za podmladjivanje lica, vrata, dekoltea, nadlanica, dela oko kolena, unutrašnjeg dela butina i stomaka.

Preporučuje se i osobama koje imaju problem sa opadanjem kose i ćelavošću.

Suština je u tome da se pacijentu izvadi krv i onda, centrifugiranjem, iz nje izdvajaju plazma i trombociti koji sadrže faktore rasta.

Faktori rasta su  zaslužni za regeneraciju ćelija kože, izgradnju novog tkiva i proizvodnju kolagena.Plazma sadrži proteine, hormone i hranljive sastojke koji pomažu tkivu da se obnovi.

Tretman je potpuno bezbolan, koristi se lokalni anestetik i izuzetno tanke igle. Sve je veoma bezbedno jer se koristi vaša krv a to znači da nećete imati alergijsku ili bilo koju drugu imunološku reakciju.Jedina vidljiva neprijatnost posle tretmana je neznatno crvenilo kao i sitni ubodi koji se brzo povlače.

Postoje osobe koje bi trebalo da izbegavaju tretman plazmom. To su osobe koje imaju aktivne infekcije,kožne bolesti,karcinom,bolesti krvi, teske metaboličke i sistemske bolesti kao i one koje primaju hemioterapiju.

Ceo postupak traje oko 60 minuta. Za postizanje najboljih razultata potrebno je 3-4 tretmana u razmaku od 4 nedelje. Nakon toga je pauza godinu dana.